Nguni Sığır Irkı ve Yetiştiriciliği

Güney Afrika kökenli bir ırktır. Yaklaşık 8000 yıl öncelerinde göçmen kabileler tarafından Afrika'ya getirilmiştir.Güney Afrika'da çok sevilen bir cins olan Nguni Sığırı, karakteristik farklı desenler gösterebilen çok renkli ciltleriyle dikkat çekerler.

Anaborapi Piemontese Boğa spermasını ineklerinize suni tohumlama yaptırarak çok daha fazla kazanca ulaşabilirsiniz. Anaborapi Piemontese Sığır Irkı diğer etçi ırklara göre aynı bakım besleme ile %50 daha fazla et verir. 14 - 16 aylık erkek danalar 450 - 460 kg karkas et verir. Et randımanı %69 - %73 dür . Diğer hiçbir etçi sığır ırkının verimi Anaborapi Piemontese verilmlerine yaklaşamaz.

1991 yılından bu yana , 34 yıldır Anaborapi Piemontese üzerine , Vet. Hekim Cengiz Torun - Torunoğlu Tohumculuk olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde hayvancılık yapan çiftçilerimiz diğer etçi ırklardan vazgeçip , Anaborapi Piemonteseye yönelmişlerdir. Çünkü Anaborapi Piemontese dünyanın en çok et veren sığır ırkıdır .Vet Hekiminizden ısrarla Anaborapi Piemontese Boğa Sperması ile ineklerinize suni tohumlama yaptırmayı isteyiniz . Bizim Sperma Payetlerimizin ( Çubuklarının ) üzerinde "ANABORAPİ" yazısı yazar.Sperma payetlerinin üzerinde "ANABORAPİ" yazdığından emin olunuz . Diğer Piyasada satılan hiçbir Piemontese sperması progeni testinden ( yavru testi ) geçmemiştir. Yavru testinden geçmemiş Piemontese spermalarından hiçbir netice alamazsınız.
 Anaborapi Piemontese ırkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Hayvancılıkta Yem Masraflarından ana hatları ile kurtulmak için bizim Torunoğlu Tohumculuk olarak Türkiye'ye kazandırdığımız 9 farklı yem bitkisinden tarlalarınıza ekerek yem külfetinden kurtulabilirsiniz.Kazancınızı ciddi şekilde arttırabilirsiniz , Hayvancılıktan daha çok kazanmak için Torunoğlu Tohumculuk ile iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 

Vet Hekim Cengiz Torun

0532 266 40 41 - 0555 997 50 75 - 0322 239 88 08 

https://www.torunoglutohum.com/yem-bitkileri.html

Nguni sığır ırkı toplumların sosyal ve ekonomik gelişimlerinde rol oynamıştır. Derisinden çeşitli eşya yapımında faydalanılmıştır. Önceleri gelin çeyizlerinde yer almış, orduların alayları için gizler üretilmiş ve ülkenin seçkin, elit kişilerinin korumalarında kullanılan saf beyaz ırkıyla tanınmışlardır.

Fenotipik Özellikleri

-Beyaz, kahverengi, altın sarısı, siyah gibi birçok renkte ve desende olabilirler.

-Orta boyda, uzun kuyruklu, boynuzlu yapıda hayvanlardır.

-Zorlu iklim şartlarına uyumludur.

-Kaslıdırlar.

-Bacakları ve toynakları çalılık alanlarda yemlenme, tırmanma için güçlüdür.

-Ömrü uzundur. Yaşamı boyunca 10 kadar buzağı görebilir.

-Kendine has desenlere sahip derisi parlak bir görünüme sahiptir.

-Döl verim değeri yüksektir.

-Annelik yeteneği güçlüdür.

-Buzağılar ortalama 22.5 kg doğarlar.

-Sağlık sorunlarına ve haşerelere karşı dayanıklıdır.

Verim Değerleri

Canlı Ağırlık;   Boğa: 500-700 kg  -  İnek: 320-440 kg

Günlük canlı ağırlık artışı 700 gr

Karkas Ağırlığı: 180-220 kg

Galeri


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara