Wisent Sığır Irkı

Wisent Sığır Irkı ve Yetiştiriciliği

Buzul çağına dayanan yaklaşık 2-3 milyon yıllık geçmişi olan Güney ve Doğu Asya'dan yayılmış bir ırktır. Mamutlar ve Yünlü Gergedanlarla aynı zaman aralığında varoldukları düşünülmekte ve bu hayvanlara nispeten nesli tükenmemiş günümüze kadar ulaşmıştır.
 

Anaborapi Piemontese Boğa spermasını ineklerinize suni tohumlama yaptırarak çok daha fazla kazanca ulaşabilirsiniz. Anaborapi Piemontese Sığır Irkı diğer etçi ırklara göre aynı bakım besleme ile %50 daha fazla et verir. 14 - 16 aylık erkek danalar 450 - 460 kg karkas et verir. Et randımanı %69 - %73 dür . Diğer hiçbir etçi sığır ırkının verimi Anaborapi Piemontese verilmlerine yaklaşamaz.

1991 yılından bu yana , 34 yıldır Anaborapi Piemontese üzerine , Vet. Hekim Cengiz Torun - Torunoğlu Tohumculuk olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde hayvancılık yapan çiftçilerimiz diğer etçi ırklardan vazgeçip , Anaborapi Piemonteseye yönelmişlerdir. Çünkü Anaborapi Piemontese dünyanın en çok et veren sığır ırkıdır .Vet Hekiminizden ısrarla Anaborapi Piemontese Boğa Sperması ile ineklerinize suni tohumlama yaptırmayı isteyiniz . Bizim Sperma Payetlerimizin ( Çubuklarının ) üzerinde "ANABORAPİ" yazısı yazar.Sperma payetlerinin üzerinde "ANABORAPİ" yazdığından emin olunuz . Diğer Piyasada satılan hiçbir Piemontese sperması progeni testinden ( yavru testi ) geçmemiştir. Yavru testinden geçmemiş Piemontese spermalarından hiçbir netice alamazsınız. 
Anaborapi Piemontese ırkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 

Hayvancılıkta Yem Masraflarından ana hatları ile kurtulmak için bizim Torunoğlu Tohumculuk olarak Türkiye'ye kazandırdığımız 9 farklı yem bitkisinden tarlalarınıza ekerek yem külfetinden kurtulabilirsiniz.Kazancınızı ciddi şekilde arttırabilirsiniz , Hayvancılıktan daha çok kazanmak için Torunoğlu Tohumculuk ile iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 

Vet Hekim Cengiz Torun

0532 266 40 41 - 0555 997 50 75 - 0322 239 88 08 

https://www.torunoglutohum.com/yem-bitkileri.html

Şimdilerde 1000 tane bulunan bu ırka özel alanlarda ve büyük hayvanat bahçelerinde bakım yerleri ayrılarak koruma altına alınmıştır.Bison sığır ırkı ile benzerlikleri dolayısıyla aralarında akrabalık bağı olduğu tahmin edilmektedir.

Fenotipik Özellikleri

-Kahvrengi renktedirler. Buzağılar kızıl, kestane tonlarında doğsada büyükdükçe kendi renklerini alırlar.

-Ormanlık ve çalılık alanlarda yetiştirilmeyi tercih ederler. Güneşli alanlardan ziyade kuytu gölgelik yer ararlar.

-Uzun sakalları vardır. Başı, sırtı ve boynu uzun tüylüdür.

-Erkeklerin boynuzları dişilerinden daha belirgin, daha büyüktür.

-Dişiler grup halinde yaşar, en yaşlı olanı grup lideridir. Erkekler yalnız yaşamayı seçerler.

-İlk buzağılar inek 3-4 yaşına geldiğinde doğarlar.

-Buzağılar yaklaşık 30 kg civarında doğarlar.

Verim Değerleri

Cidago Yüksekliği;   Boğa: 200 cm - İnek: 175 cm

Canlı Ağırlık:   Boğa: 1000-1100 kg - İnek: 350-600 kg

Galeri


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis
Online Alışveriş Hemen Ara