Mera Tohumu
Çayır Mera Tohumu(Çayır Mera Karışımı) Kurak Araziler İçin
Yem bitkileri yetiştiriciliği: Mera tohumu hayvancılık açısından mühim önem arzetmektedir.Torunoğlu Tohum,kurak araziler için susuzluğa ve stres koşullarına son derece dayanıklı yapay çayır mera tohumlarının satışını yapmaktadır. 4-5 yıl ömrü olan suni mera karışımı tohumlarımızdan dekara 5-6 kg tohum ekimi yapılır. Mera tohumu ekim derinliği 1.5-2 cm.dir. Torunoğlu Tohum çayır tohumlarınından oluşan özel karışım tohum hazırlamaktadır. Birbiriyle dost mera bitkilerinde hayvanlar uzun yıllar otlayabilmektedir.
Oluşturulacak mera için taban gübresi olarak toprak altı dekara 25-30 kg 15*15*15* gübresi atılır.
Çayır tohumları ekilecek tarla düzlenip sürgülenir, tohumdan sonra tekrar sürgü çekilir.
Mera tarlasına tohum ekiminden 3 hafta sonra %33'lük Amonyum Nitrat üst gübresinden dekara 25 kg saçılır.
Mera tohumu kurak, uygun bakım ve hasat durumunda 5-6 yıl arazide devam etmektedir. İnek, koyun ve keçi ırklarında yüksek et, süt ve yavru verimi artışı ikiz ve üçüzlük ortaya koymaktadır. Çayır mera yem bitkilerinin besin değerleri çok yüksektir. Süt ve besi hayvancılığında daha çok kazanmak için çayır mera ekimi tek seçenektir. Çok yıllık mera bitkileri susuzluğa da dayanıklıdır. En iyi çok yıllık mera bitkileri için firmamız çiftçilerimizin yanındadır.
Mera kullanımı ve meradan yararlanma: Çayır mera tarlasına her ilkbaharda Azotlu gübre atılır. İnceltilmiş ve yanmış hayvan gübreleri yapay çayır mera arazilerine gübre dağıtma römorklarıyla tarlaya düzenli saçılırsa kimyasal gübreye çok fazla lüzum kalmaz.
Yapay çayır mera tarlası 2-3 eşit parçaya elektirikli çit veya fiziki telle bölünür. Hayvanlar münavebeli (dönüşümlü) olarak otlatılır. Bir bölümde çayır bitkileri kısalmışsa hayvanlar diğer bölüme alınır. 1.bölüm bakım ve dinlenmeye alınır. Çayır mera bitkileri arazi çamurken otlatılmaz. Merada otlar kısa ve gelişme aşamasındayken otlatmadan kaçınmak gerekir.
Mera ıslahı ve mera ıslah projeleri konusunda her bölgenin iklim özelliğine göre kaliteli, yüksek verimli sertifikalı mera tohumları vermekteyiz. Besi hayvancılığı ve süt hayvancılığı yetiştiriciliğini ucuza beslemek için suni mera tohumu ekimi yapmak bir zorunluluktur. Köy meralarının korunması mera kanuna göre bir zorunluluktur. Köy kanunu ve mera yönetmeliği doğal meraların korunmasını ve geliştirilmesini ister.
Mera ıslahı ve mevcut özel ve tüzel nitelikli meralar ve köy meralarının geliştirilmesi ülke hayvancılığı için büyük önem taşımaktadır.Suni meraların besleyiciliği, yem bitkileri çeşitleri ve yem bitkileri besin değerleri arasında tartışılmaz bir üstünlüğe sahiptir. Yem bitkileri tebliği 2020 yılı destekleme listesinde yapay mera destekleme rakamları artırılmıştır.
Süt üretim çiftlikleri ülke genelinde firmamızın mera bitkileri tohumlarını çok yaygın şekilde uzun yıllardır ekmektedirler. Türkiye'de en ucuz süt üretimi Torunoğlu Tohumculuk özgün çayır mera tohumlarını ekerek yapılır. Sizde süt üretimi yapan firmalar arasında, kar eden çiftliklerden biri olun, hayvancılıktan para kazanamıyorum diye sakın hayvanlarınızı yok pahasına satmayın.
Mera ıslahı ve köy meralarının rehabilitasyonu için firmamızdan teknik destek alabilirsiniz. Mera ıslahı nasıl yapılır diye dert etme Torunoğlu Tohumculuk yanınızda. Çayır mera yem bitkileri nerelerde yetişir? Tüm Türkiyede sorunsuz yetişir.
Artık yem ve mısır slajı fiyatlarını tasa etmeyin tarlanızı hazırlayıp sadece bizi arayın tel: 0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41 - 0 555 997 50 75 .Yem bitkileri desteklemeleri 2020 yılındada sürmektedir. Yem bitkileri ödemeleri her yıl düzenli devam etmektedir. Şirketimiz yem bitkileri ıslahı hakkında geniş araştırmalar yapmaktadır.
Etiketler:Mera ıslahı,mera ıslahı nasıl yapılır,mera ıslahı nedir,mera tohumları,yapay mera,suni mera,mera yönetmeliği,mera kanunu.