Korunga Tohumu

Korunga Yetiştiriciliği

Korunga Yetiştiriciliği: Korunga çok yıllık baklagil grubundan çok özel bir yem bitkisidir. Korunga kaba yemi; inek, koyun, keçiler tarafından severek tüketilir. Korunga balyası çok yüksek besleyici özelliğe sahiptir.

Korunga çiceği; arıcılıkda ve bal üretiminde çok önemlidir. Korunga desteği olan, devlet desteklemesi olan bir yem bitkisi çeşitidir.

Korunga Latincesi: Onobrychis sativa

 

Korunga; kıraç ve verimsiz arazilerde iyi verim verebilen, cefakar bir yem bitkisi türüdür. Korunga bitkisinin pembe çiçekleri olur. Yaprak sapında 7-14 yaprak dizisi vardır. Korunganın yaprakları ince uzundur. Bir çicek salkımında 5-80 arasında korunga çiçeği olur. Arılar korunga çiceğini bal üretimi için çok tercih ederler.

Korunga ekimi nasıl yapılır?

Korunga tohumundan dekara 10-12 kg ekilir. Korunga yem bitkisi en iyi kireçli topraklarda verim verir. Taban suyu yüksek arazilere ekmemek gerekir. Ilıman sahil bölgelerde Sonbaharda, soğuk bölgelerde İlkbaharda korunga tohumu ekimi yapılır.

Korunga tarımı kolay olan bir kaba yem çeşitidir. Korunga, verimsiz ve kıraç arazilerde naz etmeden yetişir. Korunganın faydası toprak açısından çok yüksektir. Toprağa sürekli Azot depolar.

Korunga kuru ot verimi mütevazi olmakla beraber korunga balyası besin değerleri bakımından çok yüksektir. Korunga otu süt hayvancılığı, besi hayvancılığı ve at yetiştiriciliği açısından hayvan besleme yönünden paha biçilimiyen bir kaba yemdir.

Korunga tohumu ziraatı ve korunga tohumu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için firmamızla iletişime gecebilirsiniz.

Korunga yoğun olarak İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde ekimi yapılan bir yem bitkisi çeşitidir.

Etiketler:Korunga,korunga yetiştiriciliği,korunga tarımı

Online Alışveriş Hemen Ara